Weer

De meteorologische zomer loopt op zijn eind. Wat betreft neerslag was deze zomer nat, maar een record is het niet. Het kan dus nog erger.

Morgen wordt ons weer bepaald door een lagedrukgebeid boven het zuiden van Scandinavië. Een in kracht afnemende westenwind voert koele lucht aan. Daarin komt bovendien vrij veel bewolking voor waaruit voornamelijk in de noordelijke helft van het land nog een buitje kan vallen. Soms komt de zon even te voorschijn. De temperatuur haalt in de middag met enige moeite een maximum van 17 graden.

Woensdag nadert een hogedrukgebied vanaf de Britse Eilanden. De vorming van buien wordt verder onderdrukt. Toch houdt bewolking de overhand en zijn opklaringen spaarzaam. Met temperaturen rond 17 graden is het nog altijd fris voor de tijd van het jaar.

Donderdag knapt het nog wat verder op. De zon schijnt geregeld en bij weinig wind wordt het in het binnenland plaatselijk 20 graden. Ook de dagen erna belooft het redelijk nazomerweer te worden. Het is droog met zonnige perioden en middagtemperaturen rond de 20 graden. Verwachtingen op langere termijn zijn enigszins onzeker, mede door toedoen van de restanten van orkaan Irene.