Vettel geniet in Spa van elke ronde en wint weer

Met zijn zevende seizoenszege verstevigde de Duitser zijn koppositie in de stand van de Formule 1.

Sebastian Vettel heeft gisteren de Grand Prix van België gewonnen. De Duitse coureur van Red Bull bleef op het circuit van Spa-Francorchamps zijn Australische teamgenoot Mark Webber voor. De Engelsman Jenson Button (McLaren) finishte als derde, vóór de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari).

Vettel, regerend wereldkampioen en koploper in het WK-klassement, startte vanaf poleposition maar raakte zijn eerste plaats kwijt door een vroeg pitstop. Vettel profiteerde echter optimaal van de safetycar die het circuit opkwam nadat Lewis Hamilton hard van de baan was geschoten na een botsing met Kamui Kobayashi.

Door opnieuw de pitstraat in te duiken tijdens de neutralisatie won de Duitser veel tijd op de concurrentie. Toen de andere coureurs eveneens pitstops moesten maken greep Vettel de leiding in de race weer en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Na afloop prees Vettel zijn team en de opnieuw betrouwbare bolide van Red Bull. „De auto was briljant, ik genoot vandaag van elke ronde.”

Voor Vettel was het alweer de zevende overwinning dit seizoen, in twaalf races. Daarmee verstevigde hij zijn koppositie in het WK-klassement. De Duitser heeft nu 259 punten verzameld, 92 punten meer dan nummer twee Webber. Alonso staat op de derde plaats, tien punten achter Webber. Button klimt naar de vierde plaats met 149 punten, terwijl zijn ploeg- en landgenoot Hamilton op 146 blijft staan. (Reuters, Novum)