Uitbuiting 90 Polen

De politie onderzoekt of een bedrijf in Aarle-Rixtel negentig Oost-Europeanen heeft uitgebuit.

De Arbeidsinspectie heeft donderdag een inval gedaan bij een tuindersbedrijf in het Noord-Brabantse Aarle-Rixtel. Zo’n negentig Oost-Europese werknemers zouden lange tijd bij het bedrijf zijn uitgebuit. Er werd door de inspectie onder meer gecontroleerd of de werknemers illegaal aan het werk waren en of ze wel genoeg betaald kregen. De politie liet gisteren weten dat uit de eerste bevindingen is gebleken dat de huisvesting voor de werknemers niet in orde was. De politie onderzoekt de leef- en werkomstandigheden van de werknemers. Aan de hand van hun verklaringen wordt bekeken of er sprake is van strafbare feiten. Volgens Omroep Brabant moesten de werknemers tachtig uur per week werken, en kregen ze vier euro per uur betaald. Ze sliepen met vier tot acht mensen in lekkende containers. (NRC)