UCI: Kolobnev blijft enige dopingzondaar in afgelopen Tour

Journalisten wachtten op Kolobnev nadat bekend werd dat de Russische renner positief was bevonden. AFP / Lionel Bonaventure

Aleksandr Kolobnev blijft de enige renner die tijdens de afgelopen Tour de France betrapt is op dopinggebruik. De internationale wielerbond UCI presenteerde vandaag de laatste resultaten van de tests op prestatiebevorderende middelen.

De Russische renner van Katusha testte na de vijfde etappe van La Grande Boucle positief op hydrochloorthiazide (hct), een vochtafdrijvend middel dat dopinggebruik kan maskeren. Hij werd in de tweede week van de Tour uit de koers gezet. Kolobnev is momenteel geschorst in afwachting van een hoorzitting met de Russische wielerbond

“Dit uitstekende nieuws laat zien dat de UCI de laatste jaren de juiste maatregelen heeft genomen tegen doping, in het bijzonder door het invoeren van het biologisch paspoort”, stelt de voorzitter van de Internationale wielerunie, Pat McQuaid. “De mentaliteit en het gedrag binnen het peloton zijn aan het veranderen. Onze sport is op de goede weg en we doen er alles aan om dat te beschermen.”

    • Jules Seegers