Turkije: minstens 145 Koerdische rebellen gedood bij luchtaanvallen

Een tank bij een Turks observatiepunt in de bergen van Dohuk in Noord-Irak. Foto Reuters / Thaier al-Sudani

Het Turkse leger claimt met de luchtaanvallen op vermeende Koerdische doelen in het noorden van Irak tussen de 145 en 160 rebellen te hebben gedood. Daarnaast werden nog eens honderd van hen verwond.

De legeracties vonden plaats tussen 17 en 22 augustus. Eerdere schattingen duidden op een dodental van rond de honderd. Maar nieuwe informatie over slachtoffers onder de guerrilla’s heeft het leger ertoe aangezet de cijfers te verhogen.

De Turken verklaarden vandaag verder dat het de situatie rond de activiteiten van de rebellen nauwlettend in de gaten blijft houden. Meerdere luchtaanvallen worden “indien nodig” niet uitgesloten. De acties volgden als antwoord op een serie aanslagen op Turkse veiligheidsdiensten door de Koerdische opstandelingen.

    • Jules Seegers