Tientallen doden bij aanslagen Irak en Nigeria

VN-gebouw in Nigeria. Foto AP Nigeria soldier stand guard prior to the visit of Nigeria President Goodluck Jonathan, at the United Nation's office after a car blew up in Abuja, Nigeria, Saturday, Aug 27, 2011. Nigeria's president says his government will bring terrorism "under control," the day after a car bomb at United Nations headquarters in Abuja killed at least 18 people. President (AP Photo/Sunday Alamba) AP

Bij een zelfmoordaanslag op een soennitische moskee in de Irakese hoofdstad Bagdad zijn gisteren minstens 29 doden gevallen. De aanval vond plaats na het avondgebed in de Umm al-Qura moskee, die druk wordt bezocht door leiders uit de soennitische gemeenschap. Het dodental van de bomaanslag op het VN-hoofdkwartier in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, afgelopen vrijdag, is opgelopen tot 23. Het is een van de dodelijkste aanslagen op de VN in de voorbije jaren. De radicaal islamitische sekte Boko Haram (‘Westerse kennis is heiligschennis’) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. (AP)