Taekwondoka Ben Oude Luttikhuis overleden

Oude Luttikhuis werd derde op de WK van 1982. Hij is 59 jaar oud geworden.

Voormalige taekwondoka Ben Oude Luttikhuis is zaterdag onverwachts overleden. Dat meldde de Taekwondobond Nederland (TBN) gisteren. Oude Luttikhuis, die in 1982 als derde eindigde bij de wereldkampioenschappen, was 59 jaar. Hij overleed tijdens een bezoek aan de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Oude Luttikhuis had de achtste dan.

„Met grote verslagenheid hebben we vernomen dat Ben zaterdagochtend tijdens een bezoek in Korea onverwachts is overleden”, meldt de taekwondobond in een rouwbericht op de website. „Op heel veel gebieden is Ben actief geweest en droeg hij nog steeds zijn steentje bij. We wensen zijn vrouw Maria en beide kinderen Thijs en Yvonne alle sterkte toe met dit onmetelijke verlies.”

Na zijn actieve loopbaan was Oude Luttikhuis zeven jaar bondscoach. Ook was hij 21 jaar actief als districtsbestuurder binnen de TBN en is hij acht jaar voorzitter van diezelfde bond geweest. Oude Luttikhuis had een eigen taekwondoclub in het oosten van het land. Zijn zoon Thijs werd in 2006 Europees kampioen. (Novum)