PSV overklast Excelsior, met dank aan Mertens

De Belg had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de zege.

PSV heeft gisteren op eigen veld een 6-1 overwinning behaald op Excelsior. Dries Mertens was met drie treffers de uitblinker.

PSV zette Excelsior vanaf het begin onder druk. Toch duurde het een half uur voordat Mertens de openingstreffer maakte uit een vrije trap. Even later maakte Mitchell te Vrede verrassend de gelijkmaker: 1-1. Na de rust kwam PSV via Ola Toivonen opnieuw op voorsprong. Na twee doelpunten van Mertens – in de 49ste en de 51ste minuut – was het verzet van Excelsior definitief gebroken. Ook Kevin Strootman en Jeremain Lens pikten nog een doelpuntje mee.

Na de 3-0 zege bij ADO en de 5-0 tegen SV Ried in de Europa League heeft PSV in de laatste drie duels 14 keer gescoord. Coach Fred Rutten was tevreden: „Mooi dat we groeiende zijn en niet onrustig worden. Je ziet dat ze hongerig zijn.” (NRC)