Manchester zet Arsenal voor schut in topper : 8-2

United staat dankzij de monsterzege bovenaan in de Premier League.

Arsenal is gisteren in de Premier League vernederd door Manchester United. Op Old Trafford verloor de ploeg van trainer Arsène Wenger met 8-2. Wayne Rooney maakte drie goals voor Manchester.

Robin van Persie miste een strafschop, toen Arsenal al met 1-0 achter stond door een doelpunt van Danny Wellbeck. Vervolgens schroefden Ashley Young en Rooney de score op tot 3-0; vlak voor rust scoorde Theo Walcott voor Arsenal. Daarna vergrootten Rooney, Nani en Ji-Sung Park de marge tot 6-1. Van Persie maakte de stand iets draaglijker voor Arsenal, maar opnieuw scoorden Rooney en Young: 8-2.

Manchester City won bij Tottenham Hotspur met 5-1. Rafael van der Vaart liep een hamstringblessure op en heeft zich afgemeld voor het EK-kwalificatieduel met San Marino. Nigel de Jong ontbreekt ook. (Novum)