Kate Perry grote winnaar bij VMA’s, Beyoncé steelt show met babynieuws

Beyoncé tijdens haar optreden van afgelopen nacht tijdens de MTV Video Music Awards in Los Angeles. Foto Reuters / Mario Anzuoni

Kate Perry was afgelopen nacht in Los Angeles de grote winnaar bij de MTV Video Music Awards 2011. Lady Gaga en vooral Beyoncé stalen echter de show met een bijzonder optreden en een bijzondere mededeling.

Perry won in LA de belangrijkste prijs van de jaarlijkse show, de ‘Video of the Year’, voor de clip bij haar hit “Firework”. De zangeres liet daarmee Adele (“Rolling in the Deep”), Bruno Mars (“Grenade”), The Beastie Boys (“Make Some Noise”) en Tyler, The Creator (“Yonkers”) achter zich. Ook won ze awards voor ‘Best Collaboration’ en ‘Best Special Effects’ met de video “E.T.” met Kanye West.

Beyoncé won vannacht maar één, relatief onbelangrijke prijs: beste choreografie voor haar video “Run the World (Girls)”. De zangeres stal echter wel de show tijdens de awards door op de rode loper bekend te maken dat zij en haar man Jay-Z hun eerste kindje verwachten. Even later performde ze haar single “Love on Top” op het podium en zei ze vooraf tegen het publiek: “I want you to feel the love growing inside of me”:

http://www.youtube.com/watch?v=pYDcxfZwcz8&feature=player_embedded

Lady Gaga was een van de andere grote winnaars van de nacht. De excentrieke popster won met “Born This Way” zowel de award voor ‘Female video’ als voor ‘Video with a message’. Gaga verraste de zaal door als haar mannelijke alter ego uit de video “You and I” op het podium te verschijnen in een zwart pak en t-shirt.

http://www.youtube.com/watch?v=KXpWuySoXzg

Hieronder het overzicht van alle VMA-winnaars:

Pop Music Video: Britney Spears, “Till the World Ends.”
Rock video: Foo Fighters, “Walk.”
Hip-hop video: Nicki Minaj, “Super Bass.”
Collaboration: Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”
Male video: Justin Bieber, “U Smile.”
Female video: Lady Gaga, “Born This Way.”
Video with a message: Lady Gaga, “Born This Way.”
Choreography: Beyonce, “Run the World (Girls).”
Editing: Adele, “Rolling in the Deep.”
Special effects: Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”
Cinematography: Adele, “Rolling in the Deep.”
Art direction: Adele, “Rolling in the Deep.”
Direction: Adele, “Rolling in the Deep.”
Best new artist: Tyler, The Creator, “Yonkers.”
Video of the year: Katy Perry, “Firework.”

    • Pim van den Dool