Historisch verlies Arsenal

Niet eerder leed Arsenal een zwaardere nederlaag in de hoogste klasse van het Engelse voetbal dan gisteren in de uitwedstrijd tegen Manchester United. Op Old Trafford verloor de Londense ploeg met 8-2. Sinds 1896 had Arsenal nooit meer acht tegendoelpunten geïncasseerd in één competitiewedstrijd. „Dit voelt vreselijk”, sprak manager Arsène Wenger tegen persbureau AP. „Het was een speciale wedstrijd, dus doet het pijn.”

Met één punt uit drie duels staat Arsenal nu vierde van onderen. Voor de derde keer op rij werd een speler uit het veld gestuurd, dit keer Carl Jenkinson. De ploeg zag dit seizoen sterspelers Cesc Fabregas (Barcelona) en Samir Nasri (Manchester City) vertrekken. „We zijn dicht bij het aantrekken van een aanvaller”, zei Wenger. „We willen ook een middenvelder en een verdediger. Geef me wat tijd alvorens te concluderen dat ik alles verkeerd heb gedaan.”

Wayne Rooney scoorde drie keer voor Manchester United. Ook Danny Wellbeck, Ashley Young (2), Nani en Park Ji-soon scoorden. De goals van Arsenal kwamen van Theo Walcott en Robin van Persie. De Nederlandse aanvoerder miste echter ook een strafschop, toen zijn ploeg met 1-0 achter stond.

Manchester City won bij Tottenham Hotspur met 5-1. Rafael van der Vaart liep een hamstringblessure op en meldde zich af voor het EK-kwalificatieduel vrijdag met San Marino. Ook Nigel de Jong ontbreekt daar.