Geldwagen verliest tienduizenden euro’s: automobilisten slaan slag

Op de A2 lagen vanochtend even na tien uur honderden bankbiljetten voor het oprapen. Foto screenshot Yfrog / rudybouma

Een geldtransportwagen verloor vanochtend op de A2 bij Maastricht een geldkoffer. Het gevolg: tienduizenden euro’s kwamen op de snelweg terecht. Automobilisten gingen massaal op de rem om hun slag te slaan.

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma reed toevallig op de A2 toen het incident zich voordeed en doet op NOS.nl verslag van de chaos die volgde:

“Het waaide de hele snelweg over. Waar we ook keken, aan beide kanten van de weg lagen biljetten. Mensen graaiden bankbiljetten van de grond en liepen met hun armen vol weer terug naar hun auto, om hun weg te vervolgen.”

Bouma zegt dat er slechts één automobilist was die het geld dat hij opgeraapt had weer aan de politie overhandigde. Op Twitter wordt volop over het incident gesproken. De strekking van de tweets: ook ik was gaan graaien.

    • Pim van den Dool