Feyenoord speelt gelijk, Twente wint

Feyenoord is er gisteren niet in geslaagd ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. In de Kuip speelde de ploeg van trainer Ronald Koeman met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen. De bezoekende club beëindigde het duel na rode kaarten voor Ramon Zomer en Doke Schmidt met negen man.

Heerenveen kwam in de Kuip twee keer op voorsprong. Na een half uur spelen scoorde Bas Dost uit een strafschop. Zeven minuten later was het door een kopbal van Leroy Fer alweer gelijk. Kort na rust bracht Oussama Assaidi Heerenveen opnieuw aan de leiding. Jerson Cabral maakte de 2-2 voor Feyenoord.

FC Twente won zaterdag voor eigen publiek met 4-1 van VVV-Venlo. Bryan Ruiz, Marc Janko en Luuk de Jong (tweemaal) maakten de doelpunten voor FC Twente, dat met twaalf punten koploper is in de eredivisie. Musa scoorde voor VVV.

PSV versloeg gisteren Excelsior met 6-1. In Eindhoven was de Belg Dries Mertens met drie treffers de uitblinker. PSV zette Excelsior vanaf het begin onder druk. Toch duurde het een half uur voordat Mertens de openingstreffer maakte uit een vrije trap. Even later zorgde Mitchell te Vrede verrassend voor de gelijkmaker: 1-1. Na de rust kwam PSV via Ola Toivonen opnieuw op voorsprong. Na twee doelpunten van Mertens was het verzet van Excelsior gebroken. Ook Kevin Strootman en Jeremain Lens scoorden nog.

AZ behaalde gisteren de derde zege van het seizoen. De club uit Alkmaar won het uitduel met FC Groningen met 3-0. Nick Viergever scoorde al in de eerste minuut. In de tweede helft vergrootte Johann Berg Gudmundsson met een afstandsschot de marge; zes minuten voor tijd verkeek doelman Brian van Loo van FC Groningen zich nog op een vrije trap van Rasmus Elm: 0-3.