Feyenoord niet langs negental SC Heerenveen

Aanvoerder Ron Vlaar vond het zonde dat Feyenoord in de slotfase niet de volle winst pakte.

Feyenoord is er gisteren niet in geslaagd ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. In de Kuip bleef de ploeg van trainer Ronald Koeman tegen SC Heerenveen steken op 2-2. De bezoekers beëindigden de wedstrijd na rode kaarten voor Ramon Zomer en Doke Schmidt met negen man.

Heerenveen, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van het seizoen, kwam in de Kuip tot twee keer toe op voorsprong. Na een klein halfuur spelen scoorde Bas Dost vanaf de strafschopstip. Zeven minuten later was het door een kopbal van Leroy Fer echter alweer gelijk.

Kort na rust bracht Oussama Assaidi Heerenveen opnieuw aan de leiding. De aanvaller vierde zijn treffer samen met de geplaagde trainer Ron Jans. Feyenoord kwam echter opnieuw snel terug, deze keer via Jerson Cabral. De buitenspeler scoorde op aangeven van Ruben Schaken.

Aanvoerder Ron Vlaar van Feyenoord was ontevreden over het resultaat. „Het was op basis van het spel misschien niet verdiend geweest, maar wij hadden in de laatste tien minuten gewoon een doelpunt erin moeten prikken. Dat we dat niet hebben gedaan is zonde”, verklaarde Vlaar op de website van Feyenoord.

AZ behaalde gisteren de derde zege van het seizoen. De club uit Alkmaar won het uitduel met FC Groningen met 3-0. Nick Viergever scoorde al in de eerste minuut. In de tweede helft vergrootte Johann Berg Gudmundsson met een afstandsschot de marge; zes minuten voor tijd verkeek doelman Brian van Loo van FC Groningen zich nog op een vrije trap van Rasmus Elm: 0-3.

Elm sprak op de website van AZ van een „volwassen overwinning”. „We speelden niet ons beste voetbal vandaag, maar we bleven vechten. De organisatie stond goed.” (NRC)