De perfecte noodlanding

Stockstadt am Main. Zijn vleugel tikte de zijkant van een huis aan en zijn romp duwde een lantaarnpaal om. Zijn derde slachtoffer was een ongelukkig geparkeerde auto. De bewoners van de vijf meter brede straat van het Duitse Stockstadt am Main liet hij ongedeerd. De piloot van het ongelukkige sportvliegtuigje moest gisteren een noodlanding maken, middenin een drukbevolkte woonwijk in de deelstaad Hessen. De Duitse politie meldt dat de piloot van de Cesna en zijn co-piloot slechts lichtgewond raakten. Dat de piloot zonder al te grote gevolgen wist te landen in een straat die bijna net zo breed is als zijn vliegtuig, getuigt volgens de politiewoordvoerder van een grote vliegvaardigheid. Het vliegtuig zou zijn neergestort door een technisch defect aan de motor. Members of the emergency services work at the scene where a light aircraft crashed in a residential are in the central German city of Stockstadt on August 28, 2011. Two people were injured during the crash. AFP PHOTO / JUERGEN MAHNKE GERMANY OUT AFP

Zijn vleugel tikte de zijkant van een huis aan en zijn romp duwde een lantaarnpaal om. Zijn derde slachtoffer was een ongelukkig geparkeerde auto. De bewoners van de vijf meter brede straat van het Duitse Stockstadt am Main liet hij ongedeerd.

De piloot van het ongelukkige sportvliegtuigje moest gisteren een noodlanding maken, middenin een drukbevolkte woonwijk in de deelstaat Hessen.

De Duitse politie meldde dat de piloot van de Cessna en zijn co-piloot slechts lichtgewond raakten. Dat de piloot zonder al te grote gevolgen wist te landen in een straat die bijna net zo breed is als zijn vliegtuig, getuigt volgens een politiewoordvoerder van een grote vliegvaardigheid. Het vliegtuig zou zijn neergestort door een technisch defect aan de motor.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad