De Palestijnse zetel voor de Verenigde Naties is in ieder geval al wel klaar

De zetel waar de toekomstige Palestijnse VN-vertegenwoordiger op moet zitten is al af. Foto AP / Mohammed Ballas

De Palestijnse president Mahmoud Abbas presenteert volgende maand bij de opening van de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties officieel het verzoek om erkenning van de Palestijnse staat. Of het daar lukt een onafhankelijke staat uit te roepen is nog de vraag, maar de felbegeerde blauwe zetel is in ieder geval al af.

Israël is fel gekant tegen de eenzijdige gang van de Palestijnen naar de VN en de Verenigde Staten hebben al aangekondigd een veto uit te spreken tijdens een stemming over een onafhankelijk Palestina. Dat heeft ambachtslieden in een atelier in Jenin op de Westbank er echter niet van weerhouden om alvast de stoel te bouwen waarop de toekomstige Palestijnse VN-vertegenwoordiger kan zitten:


Foto’s: AP / Mohammed Ballas

Het is de bedoeling dat de blauwe stoel tot 20 september, wanneer de Algemene Vergadering van de VN plaatsvindt, meegaat met de Palestijnse delegatie die internationale diplomaten bezoekt om steun te werven voor een onafhankelijk Palestina.

    • Hans Klis