Zeven gewonden bij aanval Palestijn op club in Tel Aviv

Een agent onderzoekt de taxi waarmee een Palestijn vannacht inreed op agenten en omstanders bij een club in Tel Aviv. Foto Reuters / Nir Elias

Bij een aanval van een Palestijnse man op politieagenten en omstanders bij een club in Tel Aviv zijn afgelopen nacht zeven mensen gewond geraakt. De dader zelf raakte ook lichtgewond toen hij werd gearresteerd door de politie.

De aanval vond rond half twee vannacht lokale tijd plaats bij club Haoman 17 in het zuiden van Tel Aviv. Een man uit de Palestijnse stad Nablus reed met een gestolen taxi in op politieagenten bij de club, stapte uit en begon vervolgens om zich heen te steken. De districtschef van de politie in Tel Aviv zei na het incident dat het “zonder twijfel om een daad van terreur” ging.

Van de acht gewonden ligt er een in kritieke toestand in het Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv. De andere zeven gewonden zijn niet in levensgevaar. De dader zelf werd na zijn aanhouding, waarbij hij volgens omstanders “Allah Akhbar” schreeuwde, meegenomen voor verhoor. De politie zegt er vrij zeker van te zijn dat de Palestijn zijn daad van tevoren heeft voorbereid.

In club Haoman 17 was op het moment van de aanval een groot feest aan de gang dat werd bijgewoond door meer dan 2000 mensen. De autoriteiten vroegen de DJ die op het moment van de aanval op het podium stond te blijven draaien om zo paniek te voorkomen. Ruim een uur na de aanval werd de club alsnog geëvacueerd.

    • Pim van den Dool