5 redenen om uit te gaan

Slow dansen in Den Haag

1 dansvideoprojectie

Slow Dancing

Den Haag: Plein. T/m 17 sept, 21.30u. Gratis. www.denhaagdanst.nl

Als voorproefje op het Holland Dance Festival 2012 worden op het Plein 45 videoportretten getoond van beroemde dansers en choreografen, zoals William Forsythe en Marie Chouinard. De dansvideoprojectie, die eerder te zien was in New York, Londen en Venetië, bestaat uit een serie levensgrote videoportretten die zijn genomen met een high-speed camera. De bewegingen worden in super-slowmotion afgespeeld.

2 muziektheater

De slechte raadgever (reprise)

Heerlen: Cultuurhuis. Op 29 & 30 aug, 20.30u. Kaarten: 12,50 euro. www.culturanova.nl

Op festival Cultura Nova speelt Toneelgroep Maastricht een reprise van hun muziektheatervoorstelling De slechte raadgever. Twee acteurs onderzoeken in hoeverre hun leven wordt beïnvloed door de televisie. Met Reinier Demeijer en Teun Luijkx.

3 buitenfilm

Incendies

Rotterdam: Museumpark. Tijd: 21.30u. Entree: 3 euro, stoeltje 1 euro. www.pleinbioscooprotterdam.nl

Pleinbioscoop Rotterdam vertoont vanavond de film Incendies (Denis Villeneuve, Canada/ Frankrijk, 2010). Na de dood van hun moeder gaat de Canadese tweeling Jeanne en Simon in het Midden-Oosten op zoek naar de vader van wie zij dachten dat hij dood was en de broer van wie zij niet wisten dat ze hem hadden. Hun zoektocht loopt parallel met de Libanese burgeroorlog.

4 binnenfilm

Control

Amsterdam: Kriterion. Tijd: 19.30u. Kaarten: met Foampas of Cinevillepas gratis, anders 5 euro. www.kriterion.nl

Cineville en Foam presenteren als afsluiter van de Anton Corbijn-fototentoonstelling in Foam een speciale vertoning van Control, het regiedebuut van Anton Corbijn. De avond wordt ingeleid door een curator van Foam. Control gaat over Ian Curtis, de zanger van Joy Division. Curtis, gespeeld door Sam Riley, raakt steeds meer opgeslokt door de angsten die zijn muziek voeden.

5 dans

Danshuis Station Zuid - Lust

Middelburg: Festivalhart Abdijplein. T/m 30 aug, verzamelen om 16u45 & 19u45. Kaarten: 16,50 euro. www.zeelandnazomerfestival.nl

Op het Zeeland Nazomerfestival speelt Danshuis Station Zuid de voorstelling Lust. Vier internationale choreografen (Einat Tuchman, Itamar Serussi Sahar, Jesus de Vega, Taïgué Ahmed) lieten zich inspireren door het schilderij De tuin der Lusten van Jeroen Bosch. Componist Richard van Kruysdijk zorgt voor soundscapes en studenten van de Fontys Circus Academie omkaderen de voorstellingen met theatrale acts.