Video: sprinter Usain Bolt maakt valse start en blijkt niet onaantastbaar

Caption: Usain Bolt of Jamaica walks without his shirt after being disqualified for a false start during the men's 100 metres final at the IAAF World Championships in Daegu August 28, 2011. REUTERS/Phil Noble (SOUTH KOREA - Tags: SPORT ATHLETICS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE)
Caption: Usain Bolt of Jamaica walks without his shirt after being disqualified for a false start during the men's 100 metres final at the IAAF World Championships in Daegu August 28, 2011. REUTERS/Phil Noble (SOUTH KOREA - Tags: SPORT ATHLETICS IMAGE OF THE DAY TOP PICTURE) De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt loopt weg zonder shirt nadat hij zichzelf met een valse start gediskwalificeerd heeft bij het wereldkampioenschap in Daegu. Foto Reuters / Phil Noble

De onverslaanbare Jamaicaanse sprinter Usain Bolt bleek vandaag toch niet geheel onaantastbaar. Op het wereldkampioenschap atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu maakte de atleet een valse start en moest zijn titel op de 100 meter afstaan aan landgenoot Yohan Blake.

Het ongeloof is af te lezen op het gezicht van titelverdediger, wereldrecordhouder en Olympisch winnaar Bolt (wiki) als hij doorheeft dat hij voortijdig de race gestart heeft en daarmee zichzelf diskwalificeert. Emotioneel rukt hij zijn shirt uit en lijkt hij vragend naar de hemel te kijken waarom dit hem overkomt.

http://youtu.be/pcK99JXDRoo