Video: presentatrices Eva Jinek en Merel Westrik nemen afscheid

Merel Westrik gaat samen met Eva Jinek het programma Ochtendspits presenteren.

Twee prominente nieuwslezers namen deze maand na jaren trouwe dienst afscheid om de overstap te maken naar Wakker Nederland (WNL): NOS-presentatrice Eva Jinek en AT5-presentatrice Merel Westrik. Zij gaan in september samen het programma Ochtendspits presenteren.

Vanavond aan het eind van het zes uur journaal nam Jinek na acht jaar afscheid van haar kijkers:

Iets emotioneler was haar nieuwe collega, Westrik. Zij nam begin deze maand al afscheid van de Amsterdamse stadszender waar ze tien jaar werkte.

Vanaf september presenteren Westrik en Jinek afwisselend het dagelijkse ochtendprogramma van WNL en zal Jinek ook elke zondag in het programma ‘Eva Jinek op Zondag’ spraakmakende mensen uit het nieuws ontvangen en interviewen.

    • Hans Klis