Vettel wint Grand Prix België

Caption: Red Bull Formula One driver Sebastian Vettel drives during the Belgian F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps August 28, 2011. REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags: SPORT MOTOR RACING) Red Bull-coureur Sebastian Vettel tijdens de Belgische Formule 1 in Spa-Francorchamps. Foto Reuters / Thierry Roge

De Grand Prix van België is vandaag gewonnen door titelverdediger Sebastian Vettel van Red Bull Racing.

In Spa-Francorchamps bleef hij teamgenoot Mark Webber voor. Ook McLaren-coureur Jenson Button mocht mee naar het podium. Fernando Alonso kwam als vierde over de streep voor de Mercedessen van Michael Schumacher en Nico Rosberg.

Vettel reed vanaf de start op de eerste plaats, maar raakte die door een vroeg pitstop kwijt. De wereldkampioen profiteerde echter optimaal van een safety car die de baan op kwam nadat Lewis Hamilton hard van de baan schoot na een botsing met Kamui Kobayashi.

Door opnieuw de pitstraat in te duiken tijdens de neutralisatie won de Duitser veel tijd. Toen zijn concurrenten ook pitstops moesten maken greep Vettel de leiding weer en die gaf hij niet meer uit handen.

De laatste ronde op het circuit in Spa-Francorchamps
http://youtu.be/hCxmHrpC0T8

Door zijn zevende overwinning in twaalf races vergroot Vettel zijn leiding in het WK-klassement. De Duitser heeft 259 punten, 92 meer dan Webber. Alonso staat met zijn Ferrari tien punten daarachter derde. Button klimt naar de vierde plaats met 149 punten, terwijl Hamilton op 146 blijft staan.

Lees hier een verslag terug van de wedstrijd op Grandprix.com en bekijk hier het algemene klassement na twaalf races.

    • Hans Klis