Twee doden bij aanval Syrische regeringstroepen in Khan Sheikhoun

In de Syrische stad Khan Sheikhoun zijn twee mensen omgekomen bij een aanval van regeringstroepen.

Tientallen inwoners van de stad, die ligt langs een grote snelweg richting Turkije, werden bij huiszoekingen gearresteerd, meldt persbureau Reuters. Ook werd er met scherp geschoten op demonstrerende burgers. Hierbij raakten onder andere twee lokale activisten, Tareq al-Nisr en Musaab Taha, gewond.


Grotere kaart weergeven

Vannacht vochten overgelopen militairen met de troepen van president Bashar al-Assad in een buitenwijk van Damascus. De spanningen tussen de militairen ontstonden nadat duizenden demonstranten de straat op gingen om hun onvrede te uiten over de dood van drie burgers in de buurt van de Al-Rifai moskee. Hier zouden honderden agenten betogers hebben aangevallen. Daarbij raakten ook minstens tien mensen gewond. De overgelopen militairen weigerden het vuur te openen op de demonstranten.

Dit zouden beelden zijn van de aanval van regeringstroepen op de Al-Rifai Mosque in Damascus afgelopen vrijdag.
http://youtu.be/XYZuO83qid0

Volgens de mensenrechtengroepering Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zijn het de grootste demonstraties sinds het begin van de opstand in maart. De Verenigde Naties meldden eerder deze week dat het totaal aantal doden sinds de opstand in Syrië begin nu is opgelopen tot 2.200

Berichtgeving vanuit Syrië is vaak moeilijk te controleren, omdat buitenlandse nieuwsbronnen niet of nauwelijks worden toegelaten.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld

    • Hans Klis