Ruime zege PSV op Excelsior: 6-1

PSV heeft vanavond een ruime 6-1 overwinning geboekt op Excelsior. In het Philips Stadion was Dries Mertens met drie doelpunten de grote man bij de Eindhovenaren. Ola Toivonen scoorde twee keer.

Jeremain Lens was ook een keer trefzeker. Mitchell te Vrede maakte voor rust de 1-1 namens Excelsior.

PSV zette voor eigen publiek direct druk op de bezoekers. De Eindhovenaren combineerden rustig naar het strafschopgebied toe, maar hadden moeite om verder door de Kralingse defensie heen te komen.

De openingstreffer van Mertens na een halfuur kwam dan ook uit de lucht vallen. De kleine Belg nam een vrije trap en liet die bij de tweede paal indraaien. Doelman Wesley de Ruiter van Excelsior dacht de bal over te kijken, maar zag het speeltuig in de kruising zeilen.

Even later werd het verrassend 1-1. Bij een vrije trap van de Kralingers bleef de bal achterin hangen waardoor Te Vrede voor het doel werd gevonden en de aanvaller kon intikken.

Na rust kwam PSV met nieuwe moed uit de kleedkamer. Toivonen kopte al in de 47e minuut de 2-1 binnen uit een vrije trap van Strootman en daarna was het hek van de dam. Mertens scoorde in de 49e en de 51e minuut en het verzet van Excelsior was daarmee gebroken.

Ook Lens pikte een doelpuntje mee voordat Toivonen een cornervariant, na simpel combineren van de Eindhovenaren door de Excelsior-defensie heen, intikte.In de slotfase waren er nog kansen voor invaller Rabiu Ibrahim en Strootman. Zij vonden echter Excelsior-goalie De Ruiter op hun pad. Lens schoot nog achter zijn standbeen langs net over.

    • Hans Klis