Nederlandse hockeyers grijpen naast Europese titel

Caption: Jan-Marco Montag (R) of Germany is tackled by Wouter Jolie (L) and Tim Jenniskens (C) of the Netherlands during their final field hockey match at the men's EuroHockey Championships in Moenchengladbach August 28, 2011. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: SPORT FIELD HOCKEY)
Caption: Jan-Marco Montag (R) of Germany is tackled by Wouter Jolie (L) and Tim Jenniskens (C) of the Netherlands during their final field hockey match at the men's EuroHockey Championships in Moenchengladbach August 28, 2011. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: SPORT FIELD HOCKEY) De Duitse Jan-Marco Montag (R) in duel met Wouter Jolie (L) en Tim Jenniskens (M) tijdens de finale van het Europese kampioenschap. Foto Reuters / Alex Domanski

De Nederlandse hockeyploeg heeft in Mönchengladbach in de finale van het Europees Kampioenschap verloren van Duitsland. De Duitsers wonnen in een spannende finale met 4-2.

De Duitsers waren te sterk voor de Nederlanders. Bij rust stond Oranje al met 2-1 achter. Voor de thuisploeg was het de zevende Europese titel en de eerste sinds 2003. Engeland werd derde door België na een golden goal-verlenging te verslaan: 2-1.

Nederland begon slecht aan de wedstrijd en liep gelijk in de eerste minuut tegen een achterstand aan nadat Phillip Zeller een voorzet intikte. Halverwege de eerste helft trok Roderick Weusthoff met een fraaie backhand de stand gelijk, maar vlak voor rust scoorde Duitsland opnieuw. Moritz Fürste mocht een strafbal nemen en miste niet.

Na de rust liep Duitsland verder uit. Florian Fuchs kon intikken nadat Thilo Straklowsky de bal over goalie Jaap Stockmann had gelobt. Uit een strafcorner tikte Teun de Nooijer nog wel de 3-2 binnen, maar in de jacht op de gelijkmaker gaf Nederland veel ruimte weg en daar profiteerden de Duitsers van. Een strafcorner in de 68e minuut werd door Oliver Korn benut.

    • Hans Klis