Meer doden door tyfoon in Filipijnen

Rescuers continue their search and rescue after the retaining wall of a dumpsite collapsed during the height of Typhoon Nanmadol, locally named Mina, struck Asin road in Baguio city, north of Manila August 28, 2011. The National Disaster Risk Reduction and Management Council reported on Sunday that at least seven people were killed including the four people at the collapsed dumpsite. REUTERS/Harley Palangchao (PHILIPPINES - Tags: DISASTER ENVIRONMENT TPX IMAGES OF THE DAY) Reddingswerkers zoeken naar overlevenden op de vuillawine die werd veroorzaakt door een weggeblazen muur van een vuilnisbelt in Baguio, ten noorden van Manila. Foto Reuters / Harley Palangchao

De tyfoon Nanmadol, die vrijdag in de Filipijnen aan land kwam, heeft vandaag het bergachtige noorden van het land bereikt. Tot dusver zijn zeker acht mensen door het noodweer omgekomen, zes worden nog vermist.

Rukwinden bliezen vandaag een betonnen muur omver, die vervolgens op een restaurant viel. Een van de aanwezigen kwam om het leven. Gisteren kwamen al drie mensen om het leven toen een aardverschuiving een muur rondom een vuilnisbelt deed instorten. Het vuilnis begroef drie nabijgelegen krotten onder tonnen afval. Twee kinderen werden door de vuillawine gedood. Vijf andere Filipijnen kwamen eerder al om door het noodweer.

Bewoners lopen op de top van de vuilnisbelt in Baguio, een stad ten noorden van Manila. Foto Reuters / Harley Palangchao Bewoners lopen op de top van de vuilnisbelt in Baguio, een stad ten noorden van Manila. Foto Reuters / Harley Palangchao

Namnadol kwam vrijdag met windsnelheden tot 230 kilometer per uur aan land. Het is de sterkste tyfoon in de Filipijnen tot dusver dit jaar. De verwachting is dat de tyfoon de Filipijnen later vandaag verlaat. Taiwan wordt waarschijnlijk morgen getroffen door Nanmadol, aldus Taiwanese meteorologen.

    • Marije Willems