‘Gaddafi bereid om te praten over machtsoverdracht’

Libyan leader Muammar Gaddafi walks past a painting in the office of European Commission President Romano Prodi in Brussels in this April 27, 2004 file photo. Libyan government tanks and snipers put up scattered, last-ditch resistance in Tripoli on August 22, 2011 after rebels swept into the heart of the capital, cheered on by crowds hailing the end of Gaddafi's 42 years in power. REUTERS/European Commission/Handout/Files (BELGIUM - Tags: CONFLICT POLITICS PROFILE MILITARY) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS Moammar Gaddafi zegt bereid te zijn om te onderhandelen over de overdracht van zijn macht. Foto Reuters

De Libische leider Moammar Gaddafi is klaar om te onderhandelen over een machtsoverdracht. Dat zegt zijn woordvoerder, meldt de BBC.

De gesprekken moeten worden geleid door Gaddafi’s zoon Saadi, aldus de woordvoerder aan een persbureau.

De rebellen die het grootste deel van het land, inclusief de hoofdstad Tripoli, in handen hebben, geloven dat Gaddafi zich nog steeds schuilhoudt in de omgeving. Het Britse tabloid The Sun beweerde gisteren dat Gaddafi naar Zimbabwe zou zijn gevlucht en daar is opgevangen door president Mugabe.

‘Onderhandelingen met Gaddafi niet in zicht’

Volgens Ali Tarhouni van de Nationale Overgangsraad zijn er nog geen onderhandelingen met Gaddafi in zicht. Hij verklaarde tevens dat de raad “niet zeker weet” waar Gaddafi zit.

    • Marije Willems