AZ verslaat Groningen met 3-0, gelijkspel Feyenoord - Heerenveen

AZ versloeg vanmiddag in de Euroborg FC Groningen met 3-0. De wedstrijd tussen Feyenoord en Heerenveen eindigde in de Kuip in een gelijkspel: 2-2.

De Alkmaarders behaalden in Groningen de derde zege van het seizoen. Nick Viergever scoorde al in de eerste minuut en in de tweede helft maakte Johann Berg Gudmundsson met een afstandsschot het karwei af. Zes minuten voor tijd verkeek Groningen-doelman Brian van Loo zich nog op een vrije trap van Rasmus Elm.

In Rotterdam lukte het Feyenoord er niet in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen te winnen. In de Kuip bleven de Rotterdammers tegen sc Heerenveen, dat als hekkensluiter aan het duel was begonnen, steken op 2-2. De bezoekers beëindigden de wedstrijd na rode kaarten voor Ramon Zomer en invaller Doke Schmidt met negen man.

De gelijkmaker van Feyenoorder Jerson Cabral:
http://youtu.be/og1tIEHHfm0

Eerder vanmiddag won ADO Den Haag met 3-0 van De Graafschap.

De reactie van ADO-trainer Maurice Steijn na de overwinning bij De Graafschap:

    • Hans Klis