Rodríguez pakt Vuelta-etappe naar El Escorial en leidt klassement

De achtste etappe van de Ronde van Spanje, ruim 177 kilometer tussen Talavera de la Reina en San Lorenzo de El Escorial, is gewonnen door Joaquim Rodríguez van Katusha. De Nederlander Bauke Mollema werd derde in de bergetappe.

Scarponi werd tweede, Van den Broek vierde en Fuglsang vijfde. Het is de tweede rit deze Vuelta die door de Spanjaard Rodríguez gewonnen wordt. Hij leidt nu ook het algemeen klassement, waarin hij gevolgd wordt door Daniel Moreno (op 32 seconden), Jakob Fuglsang (op 34), Vincenzo Nibali (op 45) en Michele Scarponi (op 51 seconden). Mollema staat negende op precies één minuut afstand.

Raborenner en sprinter Oscar Freire stapte vandaag af, net als de Tyler Farrar en Michal Golas. De Amerikaan en de Pool kwamen gisteren samen ten val.

    • Peter Zantingh