Vrijheid

Afgelopen vrijdag trouwden wij op een zonovergoten dag. Na de receptie gingen we met het gezin van een getuige in een versierde auto op weg naar ons huwelijksdiner. Voorin, op schoot bij haar moeder, zat een bruidsmeisje. Een agent zag haar zitten en hield ons aan. Geen woorden van begrip, geen felicitaties, maar een boete. We mochten zo niet verder. Met gemengde gevoelens lieten we de trouwauto achter. Liften stond niet in het draaiboek, maar binnen de kortste keren stopte een kleine Polo met twee studenten. We propten de trouwjurk op de achterbank. Even was dit originele vervoer een herinnering aan de vrijheid die we deze dag voorgoed achter ons lieten. Toch nog dank, oom agent!

Peter Jan de Weerd & Suzanne Verver - de Weerd

U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik.

    • Peter Jan de Weerd
    • Suzanne Verver - de Weerd