Verkeer naar zuiden loopt vast

Door afsluiting van de A2 staan er ellenlange files op de omleidingsroutes. Foto NRC / Maurice Boyer

Het verkeer richting het zuiden loopt vandaag helemaal vast. Vanwege geplande werkzaamheden is de Martinus Nijhoffbrug over de Waal in de A2 afgesloten, maar op de omleidingsroutes staan inmiddels forse files, meldt de ANWB.

Op de A15 stond rond 13.30 uur twintig kilometer file, net als op de A27. Verkeer voor Breda wordt aangeraden om te rijden via Rotterdam. Verkeer voor Den Bosch kan beter omrijden via Arnhem. “Ik zou als automobilist in ieder geval ver uit de buurt van het midden van het land blijven”, zegt een woordvoerder. “Het lijkt wel een doordeweekse dag.”

Werkzaamheden duren het hele weekend

Het slechte weer heeft volgens haar weinig invloed op het verkeer. “De A2 is gewoon een hele drukke snelweg en als daar iets mee gebeurt is dit het resultaat. Maar ik moet toegeven dat het erger is dan wij hadden verwacht.” De ellende lijkt voorlopig nog niet voorbij. De werkzaamheden duren nog het hele weekeinde.

    • Lex Boon