Uitgelicht zondag

De jaren vijftig kitsch van de filmmusical Grease. RTL5, 17.50u. Grease / Grease (1978) Pers: Olivia Newton-John, John Travolta Dir: Randal Kleiser Ref: GRE005AI Photo Credit: [ Paramount / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Film

Kikkerdril (Simone van Dusseldorp, 2009, NL). Heerlijke film voor de kleintjes. Over 7-jarig jochie dat zich gedwongen voelt kikkerdril te vinden en daarbij hulp krijgt van Jesse, een bijdehand meisje. Met o.a. Georgina Verbaan.Ned.3, 09.00-10.10u.

Grease (Randal Kleiser, 1978, VS). Gewiekste musicalhit die met de toen immens populaire John Travolta het highschool-in-de-jaren-vijftig-genre uitbuitte. Met Olivia Newton-John als oud meisje, ‘You’re the One That I Want’ en ‘Hopelessly Devoted to You’.RTL5, 17.50-20.00u.

Johan (Nicole van Kilsdonk, 2005, NL). Weinig geloofwaardige tragikomedie over twee rivaliserende broers: Johan (Michiel Huisman) verliest zijn geliefde buurmeisje (Caro Lenssen) aan zijn stoere broer, topvoetballer Johnny de Mol. Gedoe. Ned. 3, 20.15-21.50u.

Stir of Echoes (David Koepp, 1999, VS). Overtuigende verfilming van Richard Mathesons griezelverhaal, met een intens spelende Kevin Bacon als een kabeltrekker die voor de grap wordt gehypnotiseerd en ontvankelijk blijkt voor signalen van gene zijde. RTL8, 22.20-00.20u.

Informatief

Die echten gefälschten Köpfe von Modigliani. Livorno was de plaats waar schilder en beeldhouwer Amedeo Modigliani (1884 -1920) woonde en werkte. Omdat het gerucht ging dat de kunstenaar ooit een aantal door hem gemaakte beelden in een gracht had gegooid, werd ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag een zoekactie naar die beelden georganiseerd. Daarvan maakten drie studenten gebruik om een grap uit te halen: in een doorgehaalde nacht fabriceerden zij van een stuk hout ‘een typische Modigliani’ - althans, volgens de verrukte kunsthistorici en -kenners die geraadpleegd werden nadat het ding was opgedregd. Arte, 22.15-23.10u.

Panamarenko, multimiljonair. Een evocatie van de Belgische kunstenaar Panamarenko (1940). Als kleuter was hij al gefascineerd door de Duitse V1-bommen die over de Scheldestad vlogen. Momenteel is hij één van de belangrijkste hedendaagse Belgische kunstenaars. Een non-conformist die vreemde poëtische kunstwerken creëert: luchtschepen, onderzeeërs, vliegende schotels die niet echt van de grond komen. In deze documentaire wordt Panamarenko gevolgd tijdens de creatie van drie belangrijke werken. Gaandeweg krijgt de kijker een volledig beeld van de artiest en zijn werk. Canvas, 22.40-23.35u.

Sport

WK Atletiek. Het WK Atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu wordt in zijn geheel uitgezonden door Eurosport. Vandaag rechtstreekse reportages van de onderdelen op de tweede dag. Eurosport, 09.15-14.15u.

Formule 1: GP van België. Rechtstreeks verslag van de voorbereidingen en de race op het circuit van Spa-Francorchamps.BBC 1, 13.05-16.30u.

Ronde van Spanje. Negende etappe, van 183 km. De laatste 19 km kennen een hoogteverschil van 1.000 meter. Eén, 16.00-18.00u.

Radio

Ernst Daniël. Speciale uitzending ter ere van de tachtigste verjaardag van Cristina Deutekom. Met aria’s van Mozart (‘Non più di fiori vaghe catene’ uit La Clemenza di Tito), Cherubini, Puccini (‘Guizza al pari di fiamma’ uit Turandot) en Donizetti. Verder horen we de sopraan als Giselda in I Lombardi alla prima crociata van Verdi, met de Royal Philharmonic olv Lamberto Gardelli en o.a. Plácido Domingo.Radio 4, 18.02-19.30u.