Singapore kiest Tony Tan als nieuwe president

De nieuwe president van Singapore, Tony Tan, zwaait naar aanhangers na een toespraak in het Toa Payoh Stadium. Foto Reuters / Tim Chong

De nieuwe president van Singapore zou sowieso een Tan worden, want alle vier de kandidaten droegen die naam. Het werd voormalige vice-premier Tony Tan, die met een verschil van slechts zevenduizend stemmen de voorkeur kreeg.

De 71-jarige Tan is daarmee de zevende president van het kleinste land van Zuidoost-Azië. Zo’n 35 procent van de 2,1 miljoen mensen die stemden koos voor hem, net iets meer dan er voor Tan Cheng Bock kozen. Tan Jee Say kreeg 25 procent van de stemmen, Tan Kin Lian vijf procent.

Een presidentsterm duurt zes jaar in Singapore en omvat vooral ceremoniële taken binnen het parlement.

    • Peter Zantingh