Regering Curaçao weigert onderzoek naar Centrale Bank

De regering van Curaçao weigert medewerking aan onderzoek naar corruptiepraktijken waarbij president-directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) en minister-president Gerrit Schotte van de regering van Curaçao betrokken zouden zijn.

Zowel Schotte als Tromp beschuldigde elkaar eind mei van malafide financiële praktijken. Omdat daarmee de positie van de centrale bank én het investeringsklimaat op Curaçao in het geding kwam, werd besloten tot een onderzoekscommissie onder voorzitterschap van oud-Tweede Kamerlid Paul Rosenmöller. Woensdag liet Schotte aan minister Donner (Koninkrijksrelaties, CDA) weten dat hij, uit vrees voor reputatieschade voor hem en zijn kabinetsleden, geen medewerking aan die commissie zal verlenen. Deze week start wel onderzoek naar de vraag of Curaçao internationale afspraken over het voorkomen van witwaspraktijken nakomt.