Fataal broeikaseffect

Dat organismen van klein tot groot lijden onder het broeikaseffect, daarmee worden we dagelijks om de oren geslagen... Maar dat het broeikaseffect met buitenaardse wezens in verband gebracht wordt, is verrassend. Het gebeurt in het vakblad Acta Astronautica. Onderzoekers van de Amerikaanse Pennsylvania State University bespreken daarin scenario’s van ontmoetingen met buitenaardsen. Waaronder ook hele nare, die wij in onze ‘naïviteit’ meestal liever over het hoofd zien, aldus de onderzoekers. Wat te denken van buitenaardsen die ons al lang in het vizier hebben, maar die het nog eventjes aanzien. Die bijvoorbeeld geïnteresseerd toekijken hoe mensen zich ontwikkelen... Of die de aarde en haar natuur als interessant reservaat beschouwen.

Tja, en wat gebeurt er dan als die buitenaardsen bemerken dat de mens die natuur in rap tempo om zeep helpt met broeikasgassen en oerwoudkap? Het kon wel eens nare gevolgen hebben, schrijven de onderzoekers. Fatale zelfs, als de buitenaardsen aan ‘faunabeheer’ gaan doen en de mens uitschakelen om de rest van de natuur te redden.

Vergezocht? De onderzoekers bevelen in elk geval aan om het broeikaseffect óók om deze reden maar binnen de perken te houden.

Margriet van der Heijden

    • Margriet van der Heijden