Eredivisie: RKC verslaat NAC, Twente wint en pakt koppositie

Promovendus RKC heeft vanavond goede zaken gedaan tegen NAC. In het eigen stadion won de club uit Waalwijk met 2-1. Ook FC Twente, NEC en FC Utrecht wonnen hun thuiswedstrijd.

Sno zette RKC in de tiende minuut op voorsprong, waarna de minimale marge tot vlak voor tijd in stand gehouden werd. Auassar maakte er drie minuten voor het laatste fluitsignaal 2-0 van, waarna Lurling in de laatste minuut nog iets terugdeed. RKC komt op zeven punten uit vier wedstrijden; NAC blijft steken op één punt uit vier wedstrijden.

Twente wint ruim van VVV en pakt koppositie

VVV uit Venlo wist ook de vierde wedstrijd van het seizoen niet te winnen. In de uitwedstrijd tegen FC Twente zette Ruiz zijn ploeg al na twee minuten op 1-0. Musa maakte gelijk, maar Luuk de Jong, Mark Janko en weer De Jong zorgden ervoor dat de ploeg uit Enschede uitliep naar 4-1. Twente neemt daarmee de koppositie over van Ajax en is met twaalf punten de enige ploeg zonder puntverlies.

Luuk de Jong, die vandaag op zijn verjaardag twee keer scoorde, reageerde voor de camera van NOS:

NEC boekt nipte overwinning op Heracles

De basis voor de overwinning van NEC werd al in de eerste tien minuten gelegd: daarin scoorden Schöne en Van der Velden voor de thuisploeg. Heracles kwam vlak voor rust terug tot 2-1 via Plet, maar daar bleef het bij. NEC komt op zeven punten, Heracles blijft staan op vijf.

Utrecht boekt eerste overwinning

In de eigen Galgenwaard boekte FC Utrecht vanavond de eerste overwinning van het seizoen. De bezoekende club Roda JC kwam via Junker wel op voorsprong, maar Oar maakte nog voor rust gelijk. De van Ajax op huurbasis overgekomen Rodney Sneijder maakte er 2-1 van, waarna Mulenga de wedstrijd definitief op slot gooide. Utrecht komt op vijf punten, Roda moet het hebben van één overwinning tot nu toe en heeft dus drie punten.

De nieuwe tussenstand is op de website van de Eredivisie te bekijken.

    • Peter Zantingh