Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Maatschappelijk protest

Drie doden bij massale demonstraties Damascus

Syrische ordetroepen hebben vandaag tenminste drie demonstranten gedood tijdens een massale demonstraties tegen president Bashar al-Assad. Tienduizenden mensen gingen opnieuw de straat op om zijn aftreden te eisen, meldt persbureau Reuters.

In de buurt van de Al-Rifai moskee in de wijk Kafarsouseh zouden honderden agenten de demonstranten hebben aangevallen, melden ooggetuigen. Daarbij raakten ook 10 mensen gewond.

Volgens de mensenrechtengroepering Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zijn het de grootste demonstraties sinds het begin van de opstand in maart. De Verenigde Naties melden eerder deze week dat het totaal aantal doden sinds de opstand in Syrië begin nu is opgelopen tot 2.200

Berichtgeving vanuit Syrië is vaak moeilijk te controleren, omdat buitenlandse nieuwsbronnen niet of nauwelijks worden toegelaten.