Buiig, soms zon

Na het noodweer dat gisteren op diverse plaatsen huishield, bevinden we ons dit weekend in uitgesproken koele lucht. Het voordeel daarvan is dat buien niet zo zwaar kunnen worden. Maar droog blijft het zeker niet. Vanmiddag vallen er buien, met voornamelijk in het zuidoosten nog een kansje op onweer. Tussen de buien door schijnt kortstondig de zon. In de westelijke kustprovincies zijn de opklaringen in de loop van vanmiddag wellicht wat breder. De westelijke wind is in het algemeen matig, langs de kust vaak vrij krachtig. De temperatuur komt uit op maximaal een graad of 17.

Ook morgen vallen er nog enkele buien, het meest in de noordelijke helft van het land. De opklaringen zijn echter breder, dus het wordt geen onaardige dag. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, op de Wadden soms krachtig. Het wordt wederom 17 graden.

Ook maandag en dinsdag is het koel, met op beide dagen enkele buien. Af en toe laat de zon zich zien, maar minder overtuigend in vergelijking met morgen. De temperatuur zakt nog verder weg en komt uit op een teleurstellende 16 graden.

Vanaf woensdag bouwt een hogedrukgebied zich langzaam op in onze omgeving. Wellicht krijgen we dan enkele dagen overwegend droog nazomerweer met flinke zonnige perioden.