Bosbros gaat film over stripkat Heinz maken

Eind 2013 in de bios: Heinz

Animator Piet Kroon werkt aan een avondvullende tekenfilm over stripkat Heinz. „Het is gebaseerd op onze strip en onze figuren”, zegt René Windig die samen met Eddie de Jong sinds 1991 de krantenstrip Heinz maakte. „Piet Kroon heeft alle strips gelezen en is een enorme fan van Heinz.”

„We zijn in de eerste fase van de productie”, tempert producent Ruud van der Heyde van Bosbros. „Een animatiefilm is een langdurig proces. Maar er is een goed script en we beginnen nu met het vinden van geld.” Als het meezit kan de film volgens hem eind 2013 af zijn.

In 2001 was er ook sprake van een Heinz the Movie. Die poging, Windig spreekt van een „bittere ervaring”, liep op niets uit. Het scenario dat hij en De Jong schreven, was wel de basis voor Heinz the graphic novel.

Producent Van der Heyde wil wel vertellen waar de nieuwe film over gaat. „Heinz en zijn vriendin Dolly hebben een kind gekregen, Kleine Bever. Er gebeurt iets waardoor Heinz het kind kwijtraakt. Dan begint zijn zoektocht naar Kleine Bever. Het wordt een hilarische reis langs alle personages van de strip en geheel in de geest van de cartoons.”

Voor de stem van Heinz heeft tekenaar Eddie de Jong wel een suggestie: „Ronald de Boer. Die mompelt net als Heinz.”