Boekenselectie

His father’s son, Earl and Tiger Woods

Spraakmakend boek over het leven van Earl Woods en de invloed die hij had op zijn zoon Tiger. Earl Woods was een schuinsmarcheerder en een notoire leugenaar. Zo vader zo zoon dus? ISBN 9781592405978

Wat je als golfer moet weten

Ieder golfer wil beter spelen, als het even kan zonder (dure) golflessen te nemen en te oefenen. Dus is er een enorme markt voor instructieboeken. In dit 242 pagina’s tellende boek staan 343 veelal handige tips. ISBN 9789061128403

101 beste campings voor golfers

Golf is een volkssport geworden. Hoezo logeren in sterrenhotels? De camping! De 101 beste campings voor golfers (want in de buurt van de mooiste Europese golfbanen). Een jaar of vijftien terug ondenkbaar deze uitgave. ISBN 9781906215422

The Masters, Golf, Money and power in Augusta, Georgia

Augusta National is de beroemdste en meest intrigerende golfclub in de wereld. Leden van de club waar ieder jaar in april The Masters wordt gespeeld hebben zwijgplicht. Wie toch praat wordt geroyeerd. Curt Sampson weet in dit boek aardig door te dringen in het bastion.

Golf Dreams. John Updike

De schrijver die beroemd werd met de Rabbit-romans speelde graag golf. Hij schreef er ook over in Golf Digest, het toonaangevende Amerikaanse golftijdschrift. Mooie, vaak melancholische verhalen.

Early Golf

Voor wie zin heeft diep in de ontstaansgeschiedenis van golf te duiken. Veel mooie illustraties en nog geschreven door een Nederlander ook, Steven J. H. van Hengel. Is golf nu begonnen in Schotland of toch in Nederland? ISBN 906010725X