Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Koele lucht neemt het over van zomerse warmte, wat in eerste instantie leidt tot wisselvallig weer. Voorlopig blijft de temperatuur onder de maat. Pas tegen het volgende weekeinde komt de 20 graden weer in zicht.

Op het scheidingsvlak van koele lucht boven Engeland en warme lucht boven Duitsland trokken vandaag diverse onweerscomplexen over Nederland, met flinke neerslag, hier en daar wateroverlast en soms ook windstoten. Het bijbehorende lagedrukgebied dat vandaag met zijn kern boven de Noordzee lag, trekt naar Scandinavië en brengt uit het westen koele lucht. In onstabiele lucht ontstaan de komende dagen geregeld buien. In de loop van de week bouwt hoge druk zich weer op vanuit Engeland, met droog weer, maar warmte blijft nog uit. De noordwestelijke wind is fris.

De pittige onweersbuien van vandaag trekken vannacht weg en vanuit het zuiden klaart het op. Aan zee vallen geregeld buien. Onder de wolken wordt het niet kouder dan een graad of 14.

Morgen zijn er stapelwolken, afwisselend zon en buien bij maxima rond 17 graden en een matige zuidwestenwind.

Het blijft fris en wisselvallig, maar niet geheel grijs. Vanaf dinsdag verdwijnen de buien geleidelijk.