Verzekeraars druk met schademeldingen noodweer

Een boom viel vandaag op een monumentale villa in Lichtenvoorde. Screenshot NOS

Verzekeraars hebben het vandaag druk met meldingen van door het noodweer van vandaag veroorzaakte schade.

Interpolis heeft vooralsnog 650 meldingen binnengekregen. De meeste meldingen, 135, kwamen uit Noord-Brabant, meldt een woordvoerder van Interpolis vanavond.

Uit Limburg kwamen 120 meldingen, Gelderland staat op een voorlopig derde plek met 85 meldingen. De meeste meldingen gaan over schade door wateroverlast. Ook kwamen er ‘vrij veel’ meldingen binnen over blikseminslagen. Ook de hagel zorgde voor schade.

Het KNMI gaf vandaag voor de provincies Groningen, Overijssel, Gelderland en Drenthe code oranje af. Dat is een waarschuwing voor extreem weer. De woordvoerder verwacht dat de komende dagen nog meer meldingen binnenkomen.

    • Marije Willems