Opinie

Torenpoeper

Youp

Poepen is neuken in het Vlaams en Ilse Uyttersprot, de burgemeester van het Belgische Aalst, heeft sinds een week de bijnaam de Torenpoeper omdat er op YouTube onder die titel een filmpje circuleert waarop zij al poepend op een Spaanse toren staat.

Zij hangt over de reling en haar verloofde neemt haar zogezegd van achteren! Het filmpje, geschoten door wat balorige scholieren, schijnt vier jaar oud te zijn en al een jaar op internet rond te dolen. Pas sinds een paar weken weet men dat het om de burgemeester gaat en is het hotter dan hot.

Na het Pukkelpopdrama zijn onze zuiderburen wel toe aan een verzetje. Voor de burgemeester is het dodelijk. Niet alleen omdat Aalst een rijke carnavalstraditie heeft en men op grote praalwagens graag lokale zaken uitbeeldt waar ze nu natuurlijk doodsbang voor is, maar vooral omdat de seks zo treurig is.

Zelden mensen zo saai en futloos de liefde zien bedrijven. Zij hangt over de reling met een zuchtende blik van roep maar als je klaar bent en vraagt zich onderhand overduidelijk af of ze de tent op de camping wel goed heeft dichtgedaan, wat ze die avond zullen eten en of ze haar sportschoolabonnement in Aalst al heeft verlengd.

Verder denkt ze aan roestige wasrekjes, lekke fietsbanden en potjes opgedroogde buitenbeits van Histor. Een kerstdiner in een droef Van der Valk-filiaal gonst door haar hoofd. Ze ziet drooggevallen sportfondsenbaden, een koopavond bij de Gamma en vraagt zich af hoe dat binnenin tandpastatubes toch werkt. Dat die gekleurde streepjes precies op hun plek vallen. Dat soort zaken.

Hij denkt aan het dakje van de dug-out van de plaatselijke voetbalclub dat nodig vernieuwd moet worden, vraagt zich af of zijn zoon de boeken voor zijn nieuwe opleiding al heeft besteld en of ze die avond uit eten zullen gaan bij de McDonald’s. Het is tenslotte vakantie en dan mag je jezelf best eens verwennen met een Big Mac.

Als hij een sudokuboekje bij zich had gehad dan had hij er met plezier een opgelost. Al poepend.

Dat is het drama van dit filmpje. Niet dat ze het doen of dat ze het in de open lucht op een Spaanse toren doen, maar hoe ze het doen.

Die saaiheid. Dat futloze. Bedorven krokettenvet ruik je als je ernaar kijkt. Natuurlijk worden we allemaal ouder en knetteren de vonken niet meer als voorheen, maar het mag toch wel ietsje meer zijn dan dit? Vooral de houding van haar verloofde is zo treurigmakend.

Dit moet de reden zijn dat ze hem eruit gedonderd heeft. Weg met die uit zijn muil riekende ambtenaar, die ongetwijfeld tijdens deze daad witte sokken aan had.

Geen idee of mevrouw de burgemeester op dit moment een nieuwe dampende verloofde heeft, maar mocht dat niet zo zijn dan hebben de mannen in Aalst en omgeving een schone taak.

Ga naar haar toe met een prachtig boeket en een fles champagne. Maak haar op galante wijze het hof en laat haar daarna op haar oude dag alle hoeken van de liefde zien. Laat haar springen zonder parachute in haar eigen sponde, laat de pannen op het dak van haar ambtswoning de tango dansen als in de beste Disneyfilm zodat heel Aalst kan zien dat ze zo gelukkig is.

Kom op jongens: werk aan de winkel. Laat de bomen in de herfst bloeien in haar tuin, gun haar een orkaan heftiger dan Irene en zorg dat het vuurwerk aan haar slaapkamerplafond uiteen spat.

Zorg dat ze dit treurigmakende, impotente bejaardenseksfilmpje zo snel mogelijk vergeet.

Kom op Ilse. Je bent jong. Je hebt een heel leven voor je. Scoor een toyboy in de plaatselijke disco en haal in wat je al die jaren tekortgekomen bent.

Zorg dat je geen rare plekken als torens meer nodig hebt. Neem wraak op jezelf en sla toe. En maak Aalst gek. Gooi het met spoed op YouTube!