Skil-sprinter Kittel wint zevende etappe Vuelta

Sprinter Marcel Kittel balt z'n vuisten nadat hij de zevende etappe in de Vuelta heeft gewonnen. Foto Reuters / Joseba Etxaburu

Marcel Kittel heeft Skil-Shimano succes bezorgd in de zevende etappe in de Ronde van Spanje. De Duitser drukte zijn wiel in een door een zware valpartij ontsierde massasprint na 185 kilometer als eerste over de meet. Kittel troefde de Slowaak Peter Sagan van Liquigas en de Spaanse Rabobankrenner Oscar Freire af tijdens de aankomst in Talavera de la Reina. Sylvain Chavanel start ook morgen in de rode leiderstrui.

De snelle renners lieten zich vandaagde eerste echte kans op een massaspurt niet ontnemen. Al na een paar kilometer ontstond een kopgroep met Julien Fouchard, Luis Angel Mate, Antonio Cabello en Steve Houanard. De maximale voorsprong bedroeg negen minuten, maar op zeven kilometer van de streep werd ook Fouchard, die het langst stand hield, ingelopen.

Het tempo lag de hele dag laag en werd pas in de slotfase opgeschroefd. Skil-Shimano probeerde voorin een treintje te maken voor Kittel. Op ongeveer 250 meter van de finish kwam Tyler Farrar ten val. De Amerikaan nam veel andere renners met zich mee, waardoor een select groepje voor de dagzege sprintte. Kittel bleef ondanks de valpartij koel en klaarde de klus.

De etappe van morgen gaat over 183 kilometer van Talavera de la Reina naar San Lorenzo de El Escorial.

    • Pim van den Dool