Saab heeft per direct 17 miljoen euro nodig

Autobedrijf in zware financiële problemen: lonen kunnen waarschijnlijk niet worden uitbetaald.

Het Zweedse automerk Saab, eigendom van het Nederlandse Swedish Automobile, heeft per direct circa 17 miljoen euro nodig om de grootste financiële problemen op te lossen.

Dat bleek gisteren uit gegevens van vakbonden en de Zweedse deurwaardersorganisatie Kronofogden, zo meldt persbureau AFN.

Volgens de vakbonden is Saab bij elkaar ruim 11 miljoen euro (circa 100 miljoen Zweedse kroon) aan lonen verschuldigd. Kronofogden zoekt daarnaast nog naar bijna 6 miljoen euro voor de oudste claims van bij elkaar veertien toeleveranciers van Saab.

Het lukt Saab niet om de eerste 2.100 salarissen aan fabrieksmedewerkers uit te keren. Ook de lonen voor de 1.600 kantoormedewerkers en ingenieurs, gepland voor vrijdag, laten waarschijnlijk nog op zich wachten. (NRC)