Noodlijdend Saab stelt presentatie winst-en verliesrekening uit

Een concept van de nieuwe Saab Phoenix op de autoshow van Genève begin maart. Foto AP / Martial Trezzini

Saab stelt de presentatie van zijn winst-en verliesrekening over het eerste half jaar uit. Volgens de in financiële problemen verkerende Zweedse autofabrikant is het rapport nog niet af.

Dat laat Saab in een verklaring weten, meldt persbureau AP. Naar verwachting wordt het rapport met een overzicht van de inkomsten, uitgaven, en de nettowinst van het bedrijf woensdag gepresenteerd. Als gevolg van deze aankondiging doken de aandelen Saab met 10,3 procent in de min, meldt Dow Jones.

Saab verkeert al langere tijd in ernstige financiele problemen. De afgelopen maanden moest het bedrijf de betaling van salarissen al drie keer uitstellen. De Zweedse fiscus onderzoekt op dit moment de tegoeden van Saab nadat het bedrijf er niet in slaagde aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen.

    • Hans Klis