Libische rebellen nemen grenspost bij Tunesië in

Libyan rebel fighters carry a wounded Gadhafi loyalist sniper on a barrow during an attack on a building in Salah Edine district in Tripoli, Libya, Friday, Aug. 26, 2011. (AP Photo/Francois Mori) Libische rebellen vervoeren een gewonde scherpschutter loyaal aan Gaddafi na een aanval in district Salah Edine in Tripoli. Foto AP / Francois Mori

In Libië hebben rebellen de troepen loyaal aan de Libische leider Gaddafi weten te verdrijven van een grenspost bij de grens met Tunesië.

Toen de nacht inviel wapperde de symbolische vlag van de rebellen met het groen, rood en zwart. Dat meldden ooggetuigen aan persbureau Reuters.

Rebellen vochten de hele dag om de grenspost, die een sleutelpositie vormt in de doorvoerroutes tussen Tunesië en de Libische hoofdstad Tripoli.

Bron WikimapiaBron Wikimapia

Verzet Gaddafi’s troepen duurt voort

De NAVO heeft vandaag weer een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op faciliteiten en voertuigen van het leger van Gaddafi. Het militaire bondgenootschap bombardeerde doelen in onder meer Gaddafi’s geboorteplaats Sirte en in Tripoli.

    • Marije Willems