Kort nieuws economie

Aantal uitzenduren gaat verder omhoog

Amsterdam. Het aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal voor de vijfde maal op rij gestegen. De stijging was het hoogste bij uitzendkrachten zonder een vast dienstverband. Hun uren stegen met 2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De toename onder uitzenduren van werknemers zonder een vast dienstverband, de zogenoemde fase A, is wel minder sterk dan in het eerste kwartaal van 2011. Toen bedroeg de groei bijna 4 procent. In fase A in de uitzendbranche kunnen werknemers en werkgevers makkelijk af van het uitzendcontract. In de daaropvolgende fases is dat minder makkelijker. De uitzenduren onder deze fases zijn ook gestegen, maar minder sterk dan in fase A. Gisteren werd bekend dat de ondernemers in de uitzendbranche positief waren in de maanden juli en augustus. De ondernemers zagen vooral de verwachte omzet en het economische klimaat zonnig in. (Novum)

Beter Bed: meer winst in tweede helft 2011

Amsterdam. Beter Bed verwacht in het derde kwartaal een minstens 10 procent hogere nettowinst te boeken. De keten van beddenwinkels bevestigt vandaag dat de tweedekwartaalcijfers conform de eerder uitgesproken verwachting zijn uitgekomen. De nettowinst was bijna 3 procent lager dan een jaar eerder. Beter Bed verwacht in een aanhoudend terughoudende markt in het derde kwartaal „mede door sterke promoties een nettowinstgroei van tenminste tien procent te kunnen realiseren, onvoorziene omstandigheden voorbehouden”. De nettowinst van 1,6 miljoen euro kwam 2,9 procent lager uit in vergelijking met het tweede kwartaal van 2010. Het aandeel Beter Bed stond vandaag op 15,50 euro. Het bedrijf zegt van plan te zijn ook dit jaar een interimdividend uit te keren en zal hierover in oktober bij de volgende kwartaalcijfers nadere mededelingen doen . (Novum)