Komkommernieuws

Ezel verraadt hennepkwekerij

Kootstertille. - De politie kon een hennepkwekerij in het Friese Kootstertille oprollen dankzij de hulp van een ontsnapte ezel. Agenten probeerden woensdag het beest te vangen en brachten het dier naar het nabijgelegen huis. De eigenaar van de ezel was op het moment van de ontsnapping niet thuis, dus brachten de agenten de ezel zelf terug. Op het erf roken zij een sterke henneplucht. In een loods achter de woning troffen zij een kwekerij met bijna zevenhonderd planten aan. (De Telegraaf)

Papegaai verklikt dief

Barneveld. - Een grijze roodstaartpapegaai op de dierenmarkt in Barneveld heeft de diefstal van zeventig vogels opgelost. De beesten werden onlangs gestolen bij een instelling in de Gelderse plaats. De eigenaar was na een tip met de politie op de markt gaan kijken. De papegaai reageerde meteen toen zijn naam geroepen werd. De 30-jarige verkoper werd daarop aangehouden. In de woning van de verdachte in Hilversum trof de politie vervolgens een kaketoe en nog een grijze roodstaartpapegaai aan. Op alle teruggevonden vogels is formeel beslag gelegd door de politie. Wel zijn ze alvast teruggegeven aan hun verzorger. De verdachte zit vast. (Novum)

Tijgertje weer gepakt voor winkeldiefstal

Den Haag. - Tijgertje is wederom opgepakt voor winkeldiefstal. De Oh Oh Tirol-deelneemster werd gesnapt in een supermarkt in Den Haag, waar ze haar boodschappen niet afrekende. Volgens haar advocaat, Oscar Hammerstein, begint Tatjana Liefhebber, zoals ze eigenlijk heet, een „bijzonder geval” te worden. (Novum)