Is het vertrouwen in de democratie echt zo laag?

PvdA-leider Job Cohen legt op 17 juni 2010 plechtig de ambtseed voor nieuwe Kamerleden af. Burgers hebben behoefte aan charismatische leiders en emotie in de politiek, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Tilburg. Foto WFA DEN HAAG - Vandaag werden in de Tweede kamer de leden van de nieuw gekozen Kamer geinstalleerd. Namens de Pvda sprak Job Cohen de belofte uit. Dijkstra bv

Hét wantrouwen jegens dé democratie bestaat niet. Burgers zijn erg tevreden over de meeste onderdelen van het democratische bestuur in Nederland, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Tilburg. Toch is een van de belangrijkste schakels in het democratische systeem ook de zwakste: de politieke partijen, die structureel een onvoldoende krijgen van de gemiddelde Nederlander.

Bronnen:

    • Reinier Kist