Europese landen lozen meer broeikasgassen dan ze vaak doorgeven

Caption: Greenpeace activists dressed up as climate change refugees urge the European Union to reduce its CO2 gas emission by up to 30 percent during a demonstration in front of the Parliament building of Budapest, Hungary, Wednesday, June 29, 2011. Greenpeace wants Hungary, hosting the six months rotating EU Presidency till the end of June, to push the European Union to reduce its CO2 gas emission by up to 30 percent. (AP Photo/Bela Szandelszky) Greenpeace-activisten demonstreren in Budapest voor een reductie in de uitstoot van broeikasgassen. Foto AP / Bela Szandelszky

Europese landen geven onjuiste emissies van broeikasgassen door, schrijft Paul Luttikhuis op zijn weblog Klimaat naar aanleiding van een onderzoek in Geophysical Research Letters. De onjuiste geregistreerde emissies kunnen een grote invloed hebben op het sluiten van internationale klimaatverdragen.

    • Hans Klis